Back to Listings

Gravesham

Gravesham South London

This elegant Victorian property owned by a Belgian couple required an update to the kitchen and Dining room. The original brief was to open up the ground floor rear section. However, after discussion, it was agreed to also extend to the side to use the wasted external alley. Planning permission was sought as the length of the side was 7m, just over permitted development.

We wanted to create a large open space – a wow factor – whilst walking through the traditional hallway into a modern contemporary kitchen. The walls were taken down between hallway and dining room. The existing fireplace was removed and the supporting steels were added and left exposed. Parkwood once again were the main contractor.

A minimalist approach was taken to begin with, to allow a blank canvas for later wall art, whilst incorporating some existing antique furniture brought over from Belgium. A stunning designed Kitchen with Neff and Miele appliances set on a micro cement floor, gave a very unique look to the space. A downdraft extractor prevented the space from being blocked and allowed views straight through to the garden with a contemporary see through Star Light pendant. The colour scheme is based around the steels with Meteorite kitchen and granite worktops.

3D Walk through 

Similar